Pentru ce mergem la opera?


Programul cultural “Pentru ce mergem la Operă?”, lansat în ianuarie 2012 de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu dirijorul Tiberiu Soare, derulat la Opera Naţională Bucureşti, îşi propune să iniţieze tinerii şi publicul larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă, prin abordarea tematicii ei în cadrul unor conferinţe-eveniment. Noutatea proiectului constă în abordarea tematicii muzicii de operă într-o manieră interactivă şi relaxată, ce permite apropierea publicului de un stil de muzică pe cât de spectaculos pe atât de greu accesibil pentru cei neiniţiaţi.

Subiectele/Operele abordate în cadrul conferinţelor fac parte din repertoriul actual al Operei Naţionale Bucureşti, astfel încât, după familiarizarea cu câteva noţiuni teoretice şi istorice în cadrul conferinţelor susţinute de Tiberiu Soare, participanţii pot vedea sau revedea cu alţi ochi operele aduse în discuţie, consolidându-şi cunoştinţele prin experienţă personală.

Tiberiu Soare

Tiberiu Soare este unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Dincolo de talentul de dirijor, Tiberiu este un povestitor pasionat şi pasionant, capabil să apropie publicul larg de opera marilor compozitori într-o formă neconvenţională, erudită, dar şi cu umor… [citeste mai mult]

Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei 2007 propune ateliere şi evenimente culturale celor interesaţi de domeniile umaniste. Atelierele au loc într-o atmosferă relaxată, non-conformistă şi interactivă, care face posibilă învăţarea cu plăcere – fără examene sau catedră. Activitatea fundaţiei a început în 2008, având ca prim lector pe dl Neagu Djuvara.

Principalul obiectiv al fundaţiei este să ofere şansa tinerilor şi copiilor (cu sau fără mijloace materiale), elevi sau studenţi, de a participa gratuit la evenimentele şi cursurile fundaţiei în domenii de cultură generală, cu scopul de a oferi alternative şi perspective asupra unor domenii de studiu umaniste… [citeste mai mult]

În iunie 2013, proiectul “Pentru ce mergem la Operă?”, gândit de Fundaţia Calea Victoriei împreună cu Tiberiu Soare, este premiat în cadrul Galei Societăţii Civile 2013, secţiunea “Artă şi cultură”.