Mirela M.


Am participat la aproape toate conferinţele susţinute de minunatul artist şi dirijor Tiberiu Soare!

Deşi nu mă număr printre iubitorii genului liric bine documentaţi şi avizaţi în domeniu, acest fapt nu a constituit un impediment în a procesa izvorul de informaţii noi primite la fiecare operă disecată muzical şi libretistic.

Mai mult decât atât, fiecare întâlnire a reprezentat o nouă provocare. Fie că reuşeam să văd mai întâi spectacolul pe scena ONB, fie că participam ca un spectator “avizat” după conferinţă, tot aveam să descopăr elemente noi şi incitante pe care nu aş fi reuşit să le descopăr ca un simplu spectator venit să vizioneze şi să audieze pentru prima dată acel spectacol.

Practic, această incursiune în lumea operei îţi oferă o nouă perspectivă asupra unui spectacol de operă – oricare ar fi acesta şi în orice ipostază te-ai afla – şi îţi dezvoltă capacitatea de a analiza complexitatea actului artistic.

Farmecul poveştii din spatele unui spectacol stă în măestria naratorului. Dar când povestea este acompaniată de imagini muzicale… ei bine, atunci rolul unui dirijor este vital!