Interviu Radio România Muzical (aprilie 2012)


În 25 aprilie, Angela Gheorghiu a susţinut un concert extraordinar la Opera din Muscat – Oman. La invitaţia ei, parteneri de scenă i-au fost Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijorul Tiberiu Soare şi tenorul Ştefan Pop.

Cum aţi primit şi cum vi s-a părut invitaţia sopranei Angela Gheorghiu, de a dirija concertul de la Opera din Muscat?

Este o foarte mare onoare pentru mine; nu sunt la primul concert alături de Angela Gheorghiu… am mai avut o serie de concerte. Practic, din toamna anului 2010, de când ne-am întâlnit pentru prima dată, am avut o colaborare destul de strânsă. Invitaţia în Oman este una care onorează; evident, faptul că vine din partea Angelei Gheorghiu, şi faptul că dirijez Orchestra Filarmonicii “George Enescu” alături şi de tenorul Ştefan Pop, dar şi locul este foarte special.

Royal Opera House din Muscat – Oman este o instituţie extrem de tânără, a fost înfiinţată anul trecut, în 2011. Stagiunea este bazată în mod exclusiv, deocamdată, pe invitaţi de marcă din străinătate. Aş aminti doar câteva nume: Lorin Maazel, Valeri Gherghiev, Orchestra din Viena, Orchestra din Sankt Petersburg – un loc, să spunem, în grija Operei din Washington DC. Opera din Washington a făcut tot ceea ce trebuie din punct de vedere al infrastructurii şi al susţinerii producţiei pentru activitatea acestei instituţii din Muscat, Oman. Nouă ne revine marea onoare de a închide stagiunea cu acest concert cu Angela Gheorghiu.

Interviul poate fi citit in intregime de aici.

Sursă foto: Romania-muzical.ro