Interviu Adevărul (septembrie 2012)


INTERVIU Tiberiu Soare, dirijor: „Opera ne aduce aminte că omul mai are şi o latură nobilă“ (consemnat de Cezar Paul-Bădescu)

Tiberiu Soare, care dirijează sâmbătă „Promenada Operei“ (un eveniment în aer liber cu mare afluenţă de public), este îndrăgostit de muzica de operă şi clasică, dar şi de Pink Floyd.

Este tânăr (are 35 de ani), dar e unul dintre cei mai talentaţi şi, prin urmare, apreciaţi dirijori ai noştri. Tinereţea i se vede în atitudine şi în felul deschis, neîncorsetat, în care-şi gândeşte meseria; talentul – atunci când se află la pupitru, în faţa orchestrei, la concerte.

M-am întâlnit cu Tiberiu Soare, în sala de spectacole ale Operei Române, unde el se mişca cu foarte mare agilitate. La propriu. La cerinţele fotografului nostru, el a trebuit să se caţere pe scenă sau în loje, iar acestea erau încuiate. Nicio problemă pentru atleticul Tiberiu Soare… Odată şedinţa foto încheiată, ne-am aşezat în sală să discutăm. După cum veţi vedea în cele ce urmează, ideile aduse în discuţie de el au fost la fel de sprinţare.

Interviul poate fi citit integral de aici.