Dor de Ducă despre Concertul de Gală: Arii din Opere celebre – noiembrie 2013


In ianuarie 2012, Fundatia Calea Victoriei a lansat, la Opera Romana, proiectul “Pentru ce mergem la Opera?“. Pe urmele faimoaselor lectii de muzica ale legendarului Leonard Bernstein, menite sa popularizeze concertele simfonice si opera in randul tinerilor, proiectul a programat o serie de 13 conferinte despre atatea spectacole din repertoriul curent al Operei bucurestene.

Amfitrion a fost, de fiecare data, dirijorul Tiberiu Soare, cel care, la 36 de ani, a ajuns nu doar dirijor al Operei Nationale si al Orchestrelor si Corurilor Radio, dar si cel mai charismatic reprezentant al tinerei generatii de muzicieni romani. Excelent orator si vorbitor de limba romana, mare pasionat al meseriei pe care o presteaza, posesor al unei culturi generale impresionante si al unui simt al umorului mult peste medie, Tiberiu Soare si-a fascinat publicul in seri memorabile, dovedind cu prisosinta ca e unul dintre cei mai cultivati, dezinhibati si inteligenti intelectuali ai momentului.

In continuare proiectului, Fundatia Calea Victoriei organizeaza joi, 28 noiembrie, de la ora 7PM, la Sala de Marmura a Palatului Cercului Militar National, un concert de arii celebre din opere, interpretate de Silvestri Orchestra (cea mai tanara orchestra din Romania), de soprana Irina Iordachescu si baritonul Jean Kristof Bouton si, desigur, de Tiberiu Soare.

Scopul concertului, de-a lungul caruia vor fi proiectate si imagini din timpul celor 13 conferinte mai-sus amintite (selectie si regie: Vlad Trandafir) este strangerea de fonduri pentru publicarea, in martie 2014, a unei carti, “Pentru ce mergem la Opera”, care va reuni textul conferintelor.

In acest sens, va exista o licitatie de suveniruri muzicale, iar biletul de intrare va costa, dupa caz:

50 lei – pentru a sustine publicarea cartii in martie 2014, prin plata in avans a unui exemplar cu autograf si participarea la concertul de gala;

SAU 100 lei – pentru a sustine publicarea cartii in martie 2014, prin plata in avans a unui exemplar cu autograf, participarea la concertul de gala, plus mentionarea numelui dvs. pe pagina dedicata sponsorilor si partenerilor

Detalii la contact@victoriei.ro

Articol preluat de pe dordeduca.ro